Κατηγορίες

Καλάθι  

Χώρις προϊόντα

Μεταφορικά 0,00 €
Σύνολο 0,00 €

Καλάθι Πληρωμή

Shipping Rates

RSS feed

Δεν προστέθηκαν RSS τροφοδοσίας

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΤΑΦΙΔΑΣ

Υλικά
Για την πίταCooking with zante raisins

1 φλυτζάνι λάδι
1 φλυτζάνι μέλι
1φλυτζάνι νερό
1 φλυτζάνι καρύδια χοντροκοπανισμένα
½  φλυτζάνι μαύρες σταφίδες
1 κουτ.τσαγιού κανέλα σε σκόνη
2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το σιρόπι
1 ½ φλυτζάνι μέλι
1 φλυτζάνι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε όλα τα υλικά για την πίτα , εκτός από το αλεύρι σε μία κατσαρόλα .Όταν πάρουν βράση ,προσθέτετε λίγο –λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς .Όταν το μείγμα γίνει μία μαλακή ζύμη, το μεταφέρετε σε ένα λαδωμένο παραλληλόγραμμο σκεύος αλουμινίου .

Ψήνετε την καρυδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45΄περίπου .
Αφήνετε την πίτα να κρυώσει και να κρυώσει και την χαράζετε σε ρόμβους .

Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 10΄λεπτά περίπου και περιχύνετε το γλυκό.


ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

Υλικά

3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύριcake with zante raisins
1 φλυτζάνι βούτυρο
1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλυτζάνι σταφίδες μαύρες
½ φλυτζάνι καρύδια χονδροκομμένα
½ φλυτζάνι γάλα χλιαρό
4 αυγά
3 κουταλάκια μπεικιν πάουντερ
2 χαρτάκια βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε , πλένετε τις σταφίδες , τις σκουπίζετε καλά και τις πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι .
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με την πάουντερ και τη βανίλια.
Χτυπάτε το βιτάμ να ασπρίσει καλά .Προσθέτετε τη ζάχαρη και τους κρόκους και εξακολουθείτε το χτύπημα .Ρίχνετε το γάλα και εν συνεχεία το αλεύρι και τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα .Προσθέτετε τις σταφίδες και τα καρύδια , ανακατεύετε ελαφρά , αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε ¾ - 1 ώρα.

 

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
 
baklava with raisins  Υλικά για 6 άτομα

  ½ κιλό φύλλο κρούστας
  1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  ½ κιλό μαύρες σταφίδες
  1 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια χοντροκοπανισμένα
  1 φλυτζάνι τσαγιού μέλι
  1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρι
  5-6 κουταλιές σούπας σουσάμι καβουρντισμένο
  1 κουταλιά τσαγιού κανέλα
  3-4 γαρίφαλα κοπανισμένα
  1 κουταλιά σούπας βούτυρο γάλακτος
 
  Για το σιρόπι
  3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  1 ξυλάκι κανέλας
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπόλ αναμειγνύετε τις σταφίδες με τα καρύδια , το μέλι, τη ζάχαρη, την κανέλα , το σουσάμι και τα γαρύφαλα. Λαδώνετε με το ειδικό πινέλο ελαιόλαδο ελαφρά ένα στρογγυλό πυράντοχο σκεύος και στρώνετε τέσσερα φύλλα , τα οποία τα έχετε επίσης λαδώσει. Βάζετε μία στρώση λεπτή από το μείγμα με τι σταφίδες και σκεπάζετε με 3 – 4 λαδωμένα φύλλα .Επαναλαμβάνετε με τη γέμιση και τελειώνετε με 3 φύλλα.

Χαράζετε με ένα μυτερό μαχαίρι τον μπακλαβά, τον περιχύνετε με βούτυρο γάλακτος και τον ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45΄-50΄.

Ετοιμάζετε στο μεταξύ το σιρόπι .Βράζετε όλα τα υλικά μαζί και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς .Όταν βγάλετε τον μπακλαβά από τον φούρνο , τον περιχύνετε όσο ακόμα είναι καυτός με το σιρόπι και τον αφήνετε να κρυώσει εντελώς , πριν τον βγάλετε από το ταψί και τον σερβίρετε.    

 

ΜΠΙΣΚΟΤΑ  ΜΕ  ΣΤΑΦΙΔΕΣ

Υλικάbiscuits with zante raisins

4 φλυτζάνια αλεύρι
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1φλυτζάνι βιταμ βούτυρο
1 φλυτζάνι σταφίδες μαύρες
3 αυγά
2 κουταλάκια κοφτά μπεικιν πάουντερ
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Καθαρίζετε τις σταφίδες , τις πλένετε , τις σκουπίζετε καλά και τις πασπαλίζετε με αλεύρι.

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με την πάουντερ .Χτυπάτε το βιτάμ σε λεκανίτσα να ασπρίσει .Προσθέτετε τη ζάχαρη , τους κρόκους και το ξύσμα πορτοκαλιού και εξακολουθείτε το χτύπημα .Ρίχνετε το μισό αλεύρι και τις σταφίδες και αρχίζετε να προσθέτετε τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα. Ρίχνετε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνετε να γίνει μία ζύμη σφιχτή . Πλάθετε μικρά στρογγυλά μπαλάκια , τα τοποθετείται σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά.

 

 

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

  ΥλικάCooking with zante raisins

  2 φλυτζάνια   τσαγιού αλεύρι
  ½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  ¾ φλυτζανιού σταφίδες μαύρες
  ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
  2 χαρτάκια βανίλια
  4 κουταλάκια γλυκού μπεικιν  πάουντερ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με την πάουντερ , το αλάτι και τις βανίλιες .
Πλένετε τις σταφίδες και τις σκουπίζετε .Βάζετε το αλεύρι σε σουπιερίτσα , ρίχνετε τις σταφίδες , τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει πιχτό. Το χτυπάτε λίγο ακόμη να γίνει σαν κρέμα και το αφήνετε λίγη ώρα να ξεκουραστεί . Βάζετε στο τηγάνι καλό λάδι ή λίπος να κάψει , παίρνετε από το χυλό κουταλιές και ρίχνετε στο τηγάνι .Αφού τηγανισθούν από τη μια μεριά , γυρίζετε με 2  πηρούνια από την άλλη και αφού πάρουν χρυσόξανθο χρώμα τις βγάζετε , τις τοποθετείτε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα.