Κατηγορίες

Καλάθι  

Χώρις προϊόντα

Μεταφορικά 0,00 €
Σύνολο 0,00 €

Καλάθι Πληρωμή

Shipping Rates

RSS feed

Δεν προστέθηκαν RSS τροφοδοσίας

What's not to love about olive oil? It's delicious, it goes great with almost everything, and it's good for you. Read on for some facts about what some refer to as "liquid gold."

Γιατί να Επιλέξετε τις Σταφίδες Ζακύνθου

-Μεγαλώνει και παράγεται στο βέλτιστο δυνατό κλίμα. Το μεσογειακό κλίμα συνδυάζει αυτό που θέλει η σταφίδα. Ήπιους χειμώνες με πολλές βροχές και ξηρά καλοκαίρια.
-Η σύσταση του εδάφους παράγει εκλεκτή ποιότητα σε γεύση και άρωμα και στο σωστό μέγεθος.
-Η σημαντική της διαφοροποίηση είναι η ΜΗ ύπαρξη κουκουτσιού.
-ΜΗ χρήση χημικών λιπασμάτων, σε όλη τη διάρκεια της καλλιέργειας της.
-Φυσική μέθοδος αποξήρανσης (με τον ήλιο) χωρίς τη χρήση ουσιών (πχ καυστική ποτάσα)
-Μεγάλη περιεκτικότητα σε θρεπτικές αξίες.
-Βρίσκει εφαρμογή σε πληθώρα συνταγών στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
-Μεγάλη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Σε ξηρό μέρος και όχι υψηλή θερμοκρασία μπορεί να διατηρηθεί αναλλοίωτη για 2 χρόνια.
-Άμεση και ταχύτατη αποστολή και μεταφορά.
Οφέλη για την Υγεία από τις Σταφίδες

Οι σταφίδες γενικά έχουν μεγάλη θρεπτική αξία, είναι δηλαδή πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όμως αποδίδουν και πολλές θερμίδες. Σε 100 γραμμάρια σταφίδας αντιστοιχούν 250 θερμίδες, ενώ ένα φλιτζάνι σταφίδας ισοδυναμεί περίπου με οκτώ φλιτζάνια φρέσκο σταφύλι. Οι σταφίδες αποτελούν καλή πηγή σιδήρου, καλίου και σεληνίου ενώ παράλληλα περιέχουν βιταμίνη Α και βιταμίνες Β και είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες.

Σήμερα η σταφίδα Ζακύνθου θεωρείται μια από τις πλέον θρεπτικές φυτικές τροφές και με ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία συστατικά. Λόγω των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν οι σταφίδες Ζακύνθου, έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία.

Επειδή αποτελούν καλή φυτική πηγή σιδήρου, βοηθούν το αίμα να μεταφέρει οξυγόνο στους ιστούς, μία λειτουργία προβληματική σε πολλές γυναίκες. Επίσης βοηθούν στην αντιμετώπιση της σιδηροπενικής αναιμίας.

Η σταφίδα (σκούρα ή ξανθή) είναι επίσης άριστη πηγή Καλίου, που έχει αποδειχθεί ως ένα από τα στοιχεία που μειώνει την πίεση του αίματος και την κατακράτηση υγρών.

Ακόμα στη σταφίδα αφθονούν οι φυτικές ίνες, οι οποίες δρουν κατά της δυσκοιλιότητας, των αιμορροΐδων και βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Μελέτη του Κέντρου Μελετών και Ερευνών του Los Altos της Καλιφορνίας, έδειξαν ότι 1/4 της κούπας σταφίδα την ημέρα, μειώνει την χοληστερόλη κατά 10%.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι σταφίδες περιέχουν ουσίες που καταπολεμούν βακτήρια στο στόμα τα οποία ευθύνονται για την τερηδόνα και την ουλίτιδα. Οι ουσίες αυτές έχουν την ιδιότητα να καταστέλλουν την ανάπτυξη μικροβίων στο στόμα, να εμποδίζουν την προσκόλληση τους στα δόντια και τα ούλα και να εμποδίζουν τη δημιουργία οδοντικής πλάκας. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη ότι οι σταφίδες είναι επιβλαβής για την υγιεινή του στόματος επειδή είναι γλυκές και κολλούν στα δόντια.

Έρευνες επιστημόνων του πανεπιστημίου του illinois στο Σικάγο, αποδεικνύουν το αντίθετο. Συγκεκριμένα σε σταφίδες χωρίς κουκούτσι όπως η σταφίδα Ζακύνθου, ανιχνεύθηκαν πέντε φυτοχημικές ουσίες οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική και αντιβακτηριακή δράση. Η πιο δραστική από αυτές είναι το ολεανολικό οξύ ενώ λιγότερο δραστικές είναι η ολεανική αλδεϋδη, η βετουλίνη, το βετουλικό οξύ και η φουρφουράλη.
Είναι γνωστό ότι η κατανάλωση ζάχαρης ευθύνεται για την αύξηση της οξύτητας και τη δημιουργία της οδοντικής πλάκας. Οι σταφίδες περιέχουν κυρίως φρουκτόζη και γλυκόζη οι οποίες δεν υποστηρίζουν τη δημιουργία της οδοντικής πλάκας.
Θρεπτικά Συστατικά

Θρεπτική Αξία ανα 100ml

Energy kcal

299

Protein g

3.07

Total lipid (fat) g

0.46

Fatty acids, total saturated g

0.058

Fatty acids, total monounsaturated g

0.051

Fatty acids, total polyunsaturated g

0.037

Cholesterol mg

0

Carbohydrate, by difference g

79.18

Fiber, total dietary g

3.7

Sugars, total g

50

Iron, Fe mg

1.88

Magnesium, Mg mg

32

Phosphorus, P mg

101

Potassium, K mg

749

Sodium, Na mg

11

Zinc, Zn mg

0.2


Μαγειρική με Σταφίδες Ζακύνθου